TRÄDGÅRDSARKITEKT FIA SJÖGREN


Om mig

Jag heter Fia Sjögren och är trädgårdsarkitekt, verksam i Småland med omnejd. Mitt fokus ligger på att arbeta med starka former och tydliga rum, att använda bra proportioner och att hitta intressanta linjer, snygga vinklar och starka kontraster. Jag älskar växter och utmaningen i att kombinera växter med funktion, arkitektur och andra material.

Vad trädgårdsarkitektur är för mig

En trädgård, ska enligt mig i första hand vara funktionell, det vill säga det ska vid behov finnas plats för cyklar och barnvagnar, man ska kunna ta sig torrskodd till bilen och sittplatser ska vara placerade så att de används. En trädgård ska dessutom vara så välplanerad att det inte krävs onödigt mycket tid att sköta den, för mig är det viktigt att man ska ha glädje och nytta av sin trädgård och att den inte ska kännas som en belastning. Även om funktionen kommer i första hand så ska trädgården ge en vacker helhet och kännas harmonisk med huset och dess omgivning, oavsett om man befinner sig centralt i stan eller ute på landsbygden.

Personlig prägel

Jag utgår från  din personliga smak, intresse och omgivningens praktiska förutsättningar när jag planerar din trädgård. Mitt uttryck är formstarkt med en tydlig struktur och mycket rumslighet. Mina trädgårdar vågar ta för sig och kommer garanterat skilja sig från andra trädgårdar.