BAS – KONCEPT


Information

Konceptet är själva idén om hur den nya trädgården kommer att se ut, både vad gäller planlösning, växter, material och färger. Konceptet innehåller inga detaljerade ritningar eller exakta växter utan den beskriver trädgårdens funktion, form och struktur.

För dig som har nybyggd tomt eller vill göra om din gamla trädgård från grunden så är det här en bra grund. Med det här materialet får du bl a en illustrationsplan, dvs en planritning, för din trädgård som utgör stommen och grunden för hur den nya trädgården ska se ut. Att rita upp en bra planlösning tar tid och kräver mycket tankar då den både ska vara funktionell, snygg och lättskött men även uppfylla dina önskemål och passa ihop med huset. Det är det viktigaste i en ny trädgård och det är utifrån den man sedan arbetar vidare när trädgården ska anläggas. För att lättare visualisera det färdiga resultatet ingår även perspektivbilder och beskrivningar i text och bild. Jag ger även förslag på vilken typ av växter och material som skulle passa bra. I illustrationsplanen ingår allt utanför ytterdörren , det vill säga så ritar jag in trädäck, gångar, växthus, utekök, gäststuga, odlingar eller vad som finns som önskemål.

Dessa ritningar är inga detaljerade anläggningsritningar men kan användas som ett första grundläggande material för hur den nya trädgården ska se ut. Konceptet kan sedan kompletteras med anläggningsritningar, planteringsplaner och växtlistor. För den som är händig och vill anlägga själv brukar det här vara tillräckligt för att arbeta vidare helt själv eller med viss konsultation. För dig som vill anlita anläggningsföretag bör du komplettera med anläggningsritningar på hela eller de delar av trädgården som först ska anläggas.

nutidsplan

Nutidsplan. Visar hur trädgården ser ut nu.

Illustrationsplan – översikt. Illustrationsplanen visar trädgårdens planlösning. Oftast är trädgården uppdelad i flera rum.

Illustrationsplan i skala 1:100. Detaljerad förklaring av ett rum.

Rumsbeskrivning i text och bild. Trädgårdens rum/delar förklaras i texts och bild, illustrationer, foton och text ger en bra bild av hur det färdiga rummet kommer att se ut.

Praktisk information

Hur det går till:

Vi börjar med att träffas i din trädgård och prata igenom vilka önskemål och tankar du har kring din nya trädgård. Mötet tar ca 2 h. När jag har fått en tomtkarta och vi har skrivit kontrakt så börjar jag arbeta. Så snart det är klart så träffas vi en gång till för en presentation.

Förberedelser:

Du behöver inte förbereda dig på något särskilt sätt inför mötet men om du har särskilda önskemål eller idéer på sådant du gillar eller har sett på ex instagram så är det bra att ha detta tillhands. Jag kommer även behöva en tomtkarta från dig innan jag kan börja arbete men den kan mailas eller skickas i efterhand.

Vad ingår:
  • Möte, 2 h
  • Illustrationsplan i skala 1:100
  • Perspektivbilder som visar alla delar i trädgården
  • Beskrivningar i text och bild
  • Förslag på växter och material
  • Presentation, 2 h
Vad ingår inte:

Exakta ritningar ingår inte, inte heller kompletta växter eller materiallistor. Enklare trädäck och placering av växthus och liknande ingår men mer avancerade träck, spa-avdelningar ingår inte. Om något är osäkert pratar vi om det vid första mötet, du kan även ringa om du har funderingar på vad som ingår och inte.

Kostnad:

För en normal villaträdgård ligger priserna från 19 500 kr inkl moms.

Resa inom 5 mil från Rydaholm.
Reseersättning utöver 5 mil/45 min tillkommer med 450 kr/h och 50 kr/mil. Vid presentation kan mötet läggas på mitt kontor eller på t ex ett café inom 5 mil från Rydaholm.

Betalning:

Betalning sker efter överlämnandet av materialet via faktura.

Tider:

Möten sker normalt mellan 7:30-11:30 på vardagar. Vissa dagar finns även tider mellan 07:30-16:00.

Bokning:

Du bokar via mail eller telefon.

Bokning

Telefon

Ring 070-213 78 20 för att boka tid eller få reda på mer om den här tjänsten. Jag nås säkrast tordagar och fredagar 7-14.

Intresseformulär

Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Jag vill boka/veta mer om:

Ditt meddelande