TREAN – DESIGN


Information

För vem?

Står du där med en gräsmatta och ett par gamla fruktträd? Har du tänkt att du borde ha en gång fram till ytterdörren men vet inte hur den ska se ut? Är du händig och duktig med växter men har problem med de stora formerna? Vill du använda dig av det du har och hålla ner kostnaderna? Då är Trean något som kan passa dig.

Vad ingår?

I det här paketet ingår ett hembesök på 2 h för att titta på din trädgård och se vilka behov och önskeål du har med din nya trädgård. Du får sedan en illustrationsplan som beskriver formerna i din trädgård samt ger förslag på material och vilken typ av växter som passar. Illustrationsplanen är en planlösning för din trädgård som i första hand är funktionell och gör trädgården lättskött. Med andra ord är den inte fylld med fantastiska arkitektoniska lösningar eller har massor med detaljer utan det är en väl fungerande trädgård som fyller de grundläggande behoven. Man kan se det som en bra make-over på din gamla trädgård. Det här paketet är avsett till dig som själv vill anlägga trädgården med begränsade resurser, med andra ord är lösningarna ekonomiska och materialen prisvärda. Det befintliga i trädgården används så långt det går, både vad gäller växter och material. Det går att få en fin trädgård med enkla material och utan att göra så stora förändringar, och det är just det Trean fixar. En make-over med småländsk touch med andra ord.

Krav

För att använda den här tjänsten krävs att du:

  • Är trädgårdsintresserad

  • Har en uppvuxen trädgård

  • Har en tomt på max 1500 m2

  • Bor inom 5 mil från Rydaholm (ex: Värnamo, Alvesta, Växjö, Ljungby)


Uppfyller du inte kraven? Bokningssystemet och tjänsterna är anpassade efter dessa krav men det går ofta att anpassa för dig som t ex bor längre bort. Det blir då en viss justering av pris, främst tillägg av resa samt behöver jag boka in dig manuellt istället.


FAQ

Vad skiljer Trean från Koncept-delen?

I konceptdelen arbetar jag mer med ett koncept, dvs någon form av tema i stil, färg eller annat som sätter ton för trädgården. Jag arbetar också betydligt mer detaljerat och tänker igenom alla praktiska detaljer mer noga (och de ritas ner som ritning i Tillägg 1 vid behov). Formerna och designen är mer avancerad och materialen mer genomtänkta och i många fall mer exklusiva. Designen kräver oftast hjälp av maskiner och proffshjälp för att bli verklighet. I Trean har jag enkelheten som grund samt funktionen. Lösningarna blir oftast inte lika påkostade och välbyggda men tillräckligt bra och fint för den mer anspråkslösa trädgården. Trean är också mer anpassad efter en person som gillar trädgårdsarbete och tycker om att ta hand om sina växter och som gärna är kreativ i trädgården. Det är med andra ord två helt olika sätt att arbeta.

Måste jag vara trädgårdskunnig?

Nej men du bör definitivt vara intresserad av att lära dig mer samt vara händig och kreativ. Står det exempelvis “plank” på illustrationsplanen så är det upp till dig att hitta på hur planket ska se ut.

Är illustrationsplanen skalenlig?

Ja, den är i skala 1:100 eller 1:200. Du kan därför lätt mäta ut vart allt ska vara i din trädgård och börja gräva och bygga.


Står det vilka växter jag ska ha?

Nej, vissa växter står som förslag, exempelvis vissa träd och förslag på vilken typ av växter som passar i en rabatt. Men du får själv komponera sina rabatter. Vill du ha hjälp med växtkomposition går det att komplettera per löpande timme.

Praktisk information

Hur det går till:

Jag kommer till din trädgård på den inbokade tiden. Vi går gemensamt igenom din trädgård och tittar på vad som finns och vad som funkar bra respektive dåligt. Vi pratar om vad du har för önskemål med din nya trädgård och vilka växter och material du gillar. Vi bokar tid för presentation efter ca 1 vecka, presentationen görs hos dig eller på mitt kontor.

Förberedelser:

Du behöver en kopia på en tomtritning i skala 1:100 eller 1:200 som jag kan ta med mig hem. Allt som ska vara kvar i trädgården ska vara inritat på kartan, gångar, rabatter, träd, brunnar, vattenpost, utbyggnader, trappor, buskar osv. Tomtritningen får gärna vara handritad men den kommer utge grunden för planteringsplanerna så det ligger på ditt eget ansvar att ge så korrekt tomtkarta som möjligt (eller som du tycker är tillräckligt bra), stämmer inte måtten med verkligheten så kommer inte illustrationsplanen heller stämma. Ritning i dator går också bra att maila till mig.

Vad ingår:
  • Hembesök 2 h
  • Nutidsplan
  • Illustrationsplan i skala 1:100 eller 1:200
  • Presentation 2 h
Leverans:

Du får materialet i PDF-format och i utskrivet material vid presentationen.

Kostnad:

9 500 kr inkl moms och resa. 

Betalning:

Betalning sker antingen via BokaDirekt eller Swisch när jag är hos dig. Med Klarna kan du betala både med banköverföring och kort men även välja andra alternativ såsom avbetalning.

Bokning

BokaDirekt

Du kan själv gå in för att se vilka tider som är lediga och för att boka din tid. Eftersom mina kunder bor med en radie på 10 mil så kan jag i bokningssystemet inte lägga tiderna för nära varandra. Det betyder att det kan finnas fler eller andra tider än vad som syns i systemet. De flesta dagar har tider mellan 8:00-11:00, medan vissa har mellan 8:00-16:00. Har du problem med bokningen eller svårt att hitta en tid som passar så ring eller maila. Inga bokningar görs på helger och kvällar.

Telefon

Ring 070-213 78 20 för att boka tid eller få reda på mer om den här tjänsten. Jag nås säkrast vardagar 7-12.

Boka tid

Nutidsplan, skala 1:100 eller 1:200. 

Illustrationsplan, skala 1:100 eller 1:200.